De gave van dyslexie

Gepubliceerd door Wilma Draijer op

Ken jij mensen die dyslexie of dyscalculie hebben? Enorme moeite met lezen, spelling of misschien juist met rekenen? Of loop jij hier zelf tegenaan? 
Ik neem je eens mee naar het kijken van deze ‘problemen’ van een hele andere kant.

Wist je dat er beroemde dyslectici zijn? Denk aan:
Albert Einstein, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Leonardo da Vinci, Walt Disney, Sir Winston Churchill, Whoopi Goldberg, Hans Christiaan Andersen, Henry Ford en zo zijn er nog wel meer. 
Bij de Davis Counseling, een methode om dyslexie aan te pakken spreken ze erover dat dyslexie het gevolg is van een bijzonder waarnemingsvermogen. Deze mensen waren niet geniaal ondanks, maar juist dankzij hun dyslexie. Dat is nog eens andere koek.

De Davis Counseling is een methode die kijkt naar deze mooie kant, maar ook de oorzaak van de klachten aanpakt om zo een kind of zelfs volwassenen te leren lezen, spellen en rekenen.

Waarom begin ik hierover? Ik ga namelijk weer de schoolbanken is. Als ik nu zo ‘gek’ ben dat ik meerdere malen vier dagen naar Loenen aan de Vecht ga, mijn gezin achterlatend en nog eens flink veel studiegeld betaal terwijl ik geen geldboom in de tuin heb, geeft dit toch wel erg mijn motivatie aan. Het zou fantastisch zijn om kinderen zo te kunnen en mogen helpen. Dat ze mogen worden wie ze werkelijk zijn en dat er van onderpresteren (presteren onder je niveau) geen sprake meer zal zijn voor deze kinderen én volwassenen.

(bron: de Gave van Dyslexie- Ronald D. Davis en Eldon M. Braun)

Categorieën: Blog