Over Jij bent tov!

Mijn naam is Wilma Draijer (1984).

Ik ben vrouw van een boer en moeder van vier kinderen.

Tien jaar lang heb ik gewerkt op een reguliere basisschool. Na deze tien jaar heb ik de overstap gemaakt naar ZMLK onderwijs. Ik wilde graag (weer) kijken naar het kind, kijken naar de positieve kanten en talenten en dankbaar zijn met de kleine stapjes die hij of zij maakte. Met deze drive ben ik ook begonnen aan de opleiding tot kindercoach. Het is een jas die mij past. Ik geloof dat God ieder mens uniek heeft gemaakt met mooie talenten. Ik wil dolgraag deze talenten tot bloei laten komen.

 • Beeld en Brein coach
 • Poptalk Coach
 • Post HBO Jeugd- en gezinsprofessional
 • Basisworkshop Davis Counseling
 • Ik sta sterk training
 • Basisopleiding Magie van Kindercoaching
 • Ik leer anders training
 • Interne Cultuur Co√∂rdinator
 • Cursus Gedrag
 • CHN Pabo Groningen
 • Post HBO Special Education Needs
 • Vakleerkracht bewegingsonderwijs
 • Vakleerkracht muziek

Je leven is als een appelboom, je moet wel de vruchten plukken. Soms heb je daarvoor hulp nodig. Ik help je graag.

Je kunt jezelf vergelijken met een appelboom. Ooit ben je ergens geplant met je wortels in de aarde. De aarde kon perfect zijn, maar soms ook onvruchtbaar. Dit heeft hoe dan ook iets met je wortels gedaan. Vrees niet, appelbomen zijn dol op mest en kunnen daardoor helen. De wortels kunnen steviger worden, waardoor de boom het beter zal gaan doen. Jij mag gaan groeien, jij mag gaan vrucht dragen en deze vruchten mag je gaan doorgeven. Ik zeg mag. Je kunt ze ook laten hangen. Maar uit ervaring weet ik dat ze dan uiteindelijk overrijp op de grond vallen en allemaal wespen aantrekken. Dit levert, behalve voor de wespen dan, niks meer op. Een alternatief is dat je ze gaat plukken. Misschien ben je wel niet zo groot en heb je er een ladder bij nodig, of zelfs hulp van iemand anders. Maar wanneer je ze plukt kun je er van alles mee doen. Je kunt ze delen met de mensen om je heen. Je kunt er appelmoes, appeltaart en appelsap van maken. Pluk jouw gaven en talenten. Jij hebt ze gekregen. Ik hoop dat jij je uit gaat rekken, op de ladder gaat staan en alle hulp gaat aannemen om uit te delen van wat jij in huis hebt. Het mooiste is dan dat jij misschien wel weer andere appelbomen zal laten groeien.