Hoe is het met je glas?

Gepubliceerd door Wilma Draijer op

Je kent de uitspraak het glas is halfvol vast. Met andere woorden relativeer maar eens. Dat kan natuurlijk niet in alle situaties. Maar vaak wel. Stel je kind laat e en glas melk vallen, wat doe jij? Stel je kind komt onder de modder thuis, wat doe jij? Stel je kind maakt per ongeluk iets kapot, wat doe jij?
Ik ben van mening dat je reactie gepaard gaat met jouw eigen glas. Hoe vol is jouw glas energie? Misschien ben je de dag begonnen met een vol glas, maar je kunt ook zijn begonnen met een bijna leeg glas omdat je nachtrust te wensen overliet. Wat voor boodschap geef jij aan je kind als je de ene keer op het glas melk omgooien rustig blijft en de andere keer volledig uit je slof schiet? Laat ik wel voorop stellen dat het in al deze situaties om ‘per ongeluk’ gaat. Expres de boel slopen is natuurlijk tegen een grens aan lopen.

Zorg ervoor dat jouw glas vol blijft. Merk je dat dit niet het geval is, zorg ervoor dat je glas weer vol wordt. Jij weet het beste wat jij als ouder/verzorger nodig hebt. En… relativeren kun je leren!

Categorie├źn: Blog