De ideale werkplek

Gepubliceerd door admin op

De ideale werkplek is op je werk, de ideale werkplek van je kind is waarschijnlijk op school. NO GO. Wat nu?

Stap nummer 1: als je snel afgeleid bent is het verstandig om een rustige plek te zoeken waarbij je niet alle vogeltjes kan zien vliegen. Het mooiste is als degene die dit aangaat zelf de plek kiest. Wederom wonderwoord: EIGENAARSCHAP.

Je hoeft dus niet allemaal braaf aan 1 tafel te zitten. Als dit wel werkt, prima!

Een ideale werkplek is een plek waar de ouder of het kind gefocust zijn of haar werk kan doen. Succeservaringen zijn mogelijk.

Concreet: peuters/kleuters moeten kunnen bewegen en hebben behoefte om zoveel mogelijk te doen en te ontdekken. Als het mogelijk is maak dan 1 ruimte met keukenspullen, blokken, boeken, puzzels, spelletjes en een tafel(tje) met stoelen. Deze ruimte moet niet pal naast kinderen of een ouder zijn die stilte nodig hebben.

Schoolkinderen hoeven niet persé met een broer of zus aan tafel te zitten. Overleg dit eerst. Ze kunnen steun aan elkaar hebben, maar het kan ook juist irritatie opwekken. Dit is juist niet wat je wil in deze tijd.

Geef ze een bak/doos met hierin alles wat ze nodig hebben zodat ze zo min mogelijk op zoek moeten en onrust veroorzaken.

Tieners/pubers hebben hun ruimte en rust nodig, maar soms ook een schouderklopje. Je hebt nu hierin als ouders een coachende rol. Daag jezelf uit om betrokken te zijn op een positieve manier, ook al gaat misschien een klein percentage goed. Kijk hierna!

Je eigen werkplek. Is het persé nodig dat jij werkt op hetzelfde moment als je kinderen les hebben? Ze hebben je waarschijnlijk keihard nodig. Ik kan niet in je agenda kijken, maar ik daag je uit flexibel te zijn. Heb je kinderen in ieder geval eerst op weg. Neem tussendoor tijd voor rondes om langs je kinderen te lopen en ga dan bij ze ZITTEN. Rust en geef aandacht. Voorkom dat ze zelf op allerlei negatieve manieren jouw aandacht vragen.

Zet hem op en weet je.. hoe bizar en ook naar deze tijd ook is: je krijgt de kans om zo dicht mogelijk bij je kinderen te zijn en om deel te maken van hun (school)ontwikkeling. Geniet er ook alsjeblieft een beetje van. Zolang jullie gezond blijven kunnen er ook waardevolle kanten aan zitten.

Categorieën: